Trendday at Royal Lemkes with Daan Roosegaarde

In Interior
Scroll this

EVENT № 2

Een trenddag met genoeg inspiratie en een presentatie van Daan Roosegaarde.


Een aantal keer per jaar organiseert het Nederlands Interieur Instituut, het NII, een trenddag. Bij zo’n trenddag komen meestal inspirerende sprekers en ze zoeken altijd een leuke locatie uit in Nederland. Deze keer was de trenddag bij Royal Lemkes in Bleiswijk. Ik had er zelf nog nooit van gehoord maar Royal Lemkes is een groothandel in tuin- en kamerplanten. Ze leveren ook aan bijvoorbeeld Intratuin. Om hun klanten te inspireren en op de hoogte te houden van de nieuwste trends maken ze bij Royal Lemkes allerlei trend- en sfeerkamers. Zie hieronder enkele voorbeelden. Ik kreeg gelijk zin om mijn huis aan te kleden met planten en bloemen!

Een van de trends onder de planten die me opviel is de Cactus. Dit is is echt een plant die terug is van weggeweest.  Ze zijn makkelijk te verzorgen en staan geweldig in elke kamer. De cactus heeft veel stylings mogelijkheden en de kleur groen is prachtig en combineert heel makkelijk met andere kleuren. Je kunt in je interieur kiezen voor een grote cactus als eye-cather maar een gevarieerd aantal kleinere cactussen op een mooi dienblad staan ook erg goed!

Daarnaast was er ook de lezing van Daan Roosegaarde. Je kent hem waarschijnlijk van de slimme snelweg, Smart Highways. Snelwegen met lichtgevende stroken en snelwegen die meedenken met de situaties.

„ De oude wereld is kapot, we moeten een nieuwe maken” – Daan Roosegaarde.

Ik vind vooral zijn manier van kijken naar de dingen erg fascinerend en dat is natuurlijk ook zijn sterkste punt. Hij  is een innovator, ziet geen grenzen en ontwerpt op een vernieuwende maar vooral duurzame manier. Dit wordt ook wel social design genoemd.

Mocht je meer willen weten over Daan Roosegaarden, dan is dit een interessant artikel. Vrij Nederland – Daan Roosegaarde

 5

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *