Tapijnkazerne

In Photography, Zomer in Maastricht
Scroll this

#ZOMERINMAASTRICHT

Een bruisende plek om te leren, bouwen en genieten! 


Wij zaten dit weekend samen met Geert Balvers van brasserie Tapijn en hebben veel geleerd over het gebied Tapijnkazerne en het nieuwe bestemmingsplan! De Tapijnkazerne was tot enkele jaren geleden nog in gebruik door de NAVO. Sinds 2013 is de Tapijnkazerne in eigendom gekomen van de Universiteit Maastricht,  Provincie Limburg en Gemeente Maastricht.

Dit resulteert in een bijzonder geheel waardoor in dit gebied vooral de focus ligt op samenwerken en onderwijs. Dit is terug te zien in de tijdelijke indeling van de gebouwen. Zo heeft de universiteit 3 gebouwen in gebruik. Namelijk een bibliotheek waar studenten rustig kunnen studeren, EdLab waar entrepreneurs de ruimte krijgen om hun bedrijf op te starten of ideeën uit te werken en er is een department of knowledge engineering. In deze gebouwen kom je echter niet, als niet-UNI-student, binnen.

Maar ook als niet-student is er veel te beleven op de Tapijnkazerne. Zo is er het Werkgebouw, waar verschillende vakmensen elkaar inspireren. Loop eens langs en kijk binnen in de gezellige ateliers, of bezoek het winkeltje en zie wat iedereen te bieden heeft. Op 16 september zal er een groots zitmeubel midden op het terrein geplaatst worden dat ontstaan is door de samenwerking tussen alle vakmensen uit het Werkgebouw. De tekeningen zagen in ieder geval al veelbelovend uit!

Dan is er nog Loods-M. Een grote hal die verhuurd wordt voor culturele activiteiten. Zo heeft er onlangs de ‘Affordable Art Fair’ plaatsgevonden. De ruimte kan al voor €50,- per dag gehuurd worden bij de gemeente. Helaas was er op het moment dat wij het Tapijngebied bezochten geen activiteit, waardoor we hier niet binnen zijn geweest.

Bij een terrein als de Tapijnkazerne hoort natuurlijk ook horeca. In 2014 werd een aanbesteding uitgeschreven waarin gevraagd werd of horeca-ondernemers een plan wilden schrijven voor de bestemming Tapijn. Geert Balvers ging de uitdaging aan en heeft binnen 2 maanden de brasserie Tapijn in de voormalige kantine gevestigd. Brasserie Tapijn blijft vooralsnog slechts 4 jaar zitten op deze locatie dus ga voordat het te laat is! Wij waren je (mogelijk) al voor! Lees onze blog over Brasserie Tapijn.

Organisch
Voor iedereen die net zo gek is van organisch eten als Rowena, neem ook eens een kijkje in de Tapijntuin. Dit is een moestuin waar verse groenten en kruiden worden verbouwd en verkocht. Loop er gratis overheen en laat je informeren tijdens verschillende workshops en trainingen!  Brasserie Tapijn is van plan om op termijn voor een deel gebruik te maken van de verse biologische groenten en eetbare bloemen uit de tuin.

Er zijn nog genoeg ideeën en initiatieven die ervoor zorgen dat het Tapijngebied een bruisende plek wordt in Maastricht waar natuur, studie en ontspanning samenkomen. Zien we jou er binnenkort terug? Laat het ons weten!

4

* Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met VVV / Maastricht Marketing en is onderdeel van de campagne #ZomerinMaastricht.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *