Stories with Kayleigh Rutten

In Photography, Stories, Video
Scroll this

STORIES № 5

Wie is Kayleigh Rutten? Hét gezicht achter de succesvolle beautysalon Be by Kay. 

Kayleigh Rutten is een schoonheidsspecialiste met een enorm brede kennis van huidverbetering, pedicure en manicure tot aan visagie. Ze is continu op zoek naar de nieuwste trends in de beautywereld en blijft zich maar ontwikkelen. Wij gingen met haar praten in haar hippe beautysalon in Gronsveld!

Voor meer scroll je verder naar beneden.

Kayleigh Rutten - by eighty8things

Bedrijf:  beautysalon Be by Kay
Locatie: Gronsveld
Opgericht: 2014

Wie ben je?
Mijn naam is Kayleigh Rutten, eigenares van Beautysalon Be by Kay in Gronsveld. In mijn beautysalon kun je terecht voor onder andere huidverzorging maar ook voor huidverbetering, zoals de Microdermabrasie. In de behandelingen werk ik met het uitgebreide huidverbeterend merk Hannah dat bekend staat om de bindweefselmassage. Daarnaast kun je hier ook terecht voor pedicure en manicure behandelingen. Een groot onderdeel is Make-up & Haarstyling van bruidjes maar ook fotoshoots.

Wat betekent de naam Be by Kay?
Eighty8things heeft de naam Be by Kay ontwikkeld, er is bewust gekozen voor een naam met betekenis, de focus ligt op ‘Be’. Ik ben namelijk van mening dat iedereen mooi is. Ze hebben dit heel mooi weten te verwoorden in een prachtige pay-of: Be Beautiful – Be pretty – Be yourself – Be by Kay. 

Wat is jouw verleden in de beautywereld en hoe ben je gekomen tot waar je nu bent?
Ik ben gestart met een uitgebreide opleiding Beauty, Wellness en Fitness in Roermond waarbij je alle kneepjes van het vak kreeg te leren. 

Omdat visagie in het bijzonder mij ontzettend interesseert, heb ik de master cursus visagie gevolgd waardoor ik een uitgebreider aanbod kan bieden voor mijn klanten.
Door mijn werk ervaringen in het buitenland en binnen een huidverbeterend instituut ben ik breed opgeleid.Ik zal me altijd blijven bijscholen om met de nieuwste trends & ontwikkelingen mee te gaan. Hier ligt dan ook mijn passie.

Hoe ben je in aanraking gekomen met Beauty, Wellness en Visagie?
Al van kleins af aan interesseerde het mij. Met mijn moeder ging ik vroeger mee naar de schoonheidsspecialiste en toen wist ik al dat ik dit graag wilde. Ik heb er nooit over getwijfeld!

Wanneer / waardoor heb je de beslissing gemaakt om je eigen salon te starten?
Toen ik met de opleiding begon wist ik het zeker, ik wil een eigen salon starten. Door klein te beginnen thuis bij mijn ouders, ben ik na 1,5 jaar gegroeid tot een beautysalon op eigen locatie. Iets waar ik heel erg trots op ben! 

Hoe ben jij gekomen waar je nu bent?
Door in mijzelf te blijven geloven, ontzettend veel doorzettingsvermogen en te weten wat ik wil bereiken. Ik stel continu doelen voor mijzelf.  

Wat maakt jou gelukkig?
Ik word gelukkig als een klant positief over mij en mijn beautysalon spreekt. Ook geniet ik enorm van bruidjes. Je leeft de hele dag met hen mee en het resultaat is natuurlijk een hoogtepunt; een bruid die je ziet stralen van geluk. Dit geeft mij een trots en volmaakt gevoel.

Wat vind jij belangrijk in je bedrijf?
Wat ik belangrijk vind, is dat ik tijd neem voor mijn klanten. Ik hecht veel waarde aan goed contact met de klant en de juiste verzorging. Daarbij vind ik bijscholing erg belangrijk, zodat ik de nieuwste technieken kan toepassen. 

Wat is jouw droom?
Mijn droom is om te blijven groeien met mijn salon en om mijn passie aan zoveel mogelijk klanten te laten zien. Zodat mijn salon succesvol door kan blijven gaan. 

 Omschrijf jezelf in 3 woorden.
Leergierig, gedreven en sociaal.

Heb je nog tips voor iemand die ook schoonheidsspecialiste wil worden?
Wanneer je al vroeg je passie hebt ontdekt voor de beauty industrie, dan kan ik alleen maar zeggen; begin nu. Als het even kan al tijdens je studie. Je leert er zoveel van! En blijf in jezelf geloven; als je echt iets wilt bereiken dan kom je er ook.

17

Voor meer info:
Be by Kay
Blog over de branding

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *