Stories with Joelle Boers

In Photography, Stories, Video
Scroll this

STORIES № 4

Wij hebben een gesprek gehad met de super getalenteerde Joelle Boers van Joelle Boers Studio. 


Joelle Boers, textiel- & printontwerper, is afgestudeerd in Textiel ontwerp aan MAFAD Maastricht. Hier heeft zij haar talent ontwikkeld en al snel was het duidelijk, een eigen label, dat was haar grote droom. We zien regelmatig prachtige dingen voorbij komen op social media maar wie is Joelle Boers nu eigenlijk? Wij gingen met haar praten in haar design studio!

Voor meer scroll je verder naar beneden.
Joelle Boers - by eighty8things


Bedrijf:
 Joelle Boers Studio

Locatie: Geleen
Opgericht: 2013

Wie ben je?
Mijn naam is Joelle Boers, na eerst de studie Grafisch Vormgeven, Fotografie en Styling te hebben behaald wilde ik mij verder ontwikkelen in Mode Textiel. In 2011 heb ik de studie Textiele Vormgeving behaald aan MAFAD. Na eerst 2 jaar te werken als stylist ben ik voor mezelf begonnen, ik wilde mijn creativiteit kwijt kunnen en niet steeds binnen een hokje moeten denken..! Op 10 Oktober 2013 was mijn label officieel; JOELLE BOERS | STUDIO. Een print design studio voor mode en interieur textiel en freelance opdrachten m.b.t. grafische vormgeving

Hoe ben je in aanraking gekomen met mode en textiel ontwerp? 
Ik denk dat dit toch wel al vroeg in mij zat, toen ik nog klein was ging ik vaak met mijn oma van oude stofjes dingen maken van knuffels tot kleertjes voor mijn Barbies! Zij leerde me werken met naald en draad. Ook was ik makkelijk stil te houden met potloden en papier, tekenen vond ik prachtig!

Wanneer / waardoor heb je de beslissing gemaakt om een eigen label te starten? 
Ik voelde me nergens echt op mijn plek als afgestudeerd ontwerper… Ik bleef een einzelgänger, altijd een beetje anders dan de meeste mensen. Nadat ik steeds meer betrokken werd in side programs van Fashionclash bedacht ik me dat het eigenlijk helemaal niet verkeerd zou kunnen zijn om gewoon eens te proberen voor mezelf iets te beginnen! Er zijn immers meerdere ontwerpers in omgeving Maastricht die hun eigen label hebben.

Hoe ben jij gekomen waar je nu bent? 
Ten eerste VEEL WILSKRACHT en ook wel perfectionisme denk ik..! Zonder deze eigenschappen begin je nergens aan. Er zijn vaak diepe dalen waarin je beland maar dan opeens een mooi lichtpunt dat je verder pusht! Ook heb ik heel veel te danken aan mijn vriend die me erg steunt, ik probeer alles zelf te doen, ik heb geen lening en ik doe alles in kleine stappen. Het duurt wat langer maar ik denk dat ik in, 1,5 jaar dat ik een Studio ben, al best veel heb bereikt! Dit is ook te danken aan de mensen van Fashionclash, zij geloven in mij en betrekken mij in hun grotere projecten, echt top!

Wat maakt jou gelukkig?
Ik leef op twee soorten geluk; ten eerste natuurlijk als ik succes heb met een opdracht, of het nu freelance is of een nieuwe collectie die goede feedback krijgt van vakmensen of die ene grote order! Maar ik kan ook echt genieten van de simpele dingen in het leven, gewoon lekker met mijn vriend en mijn honden een wandeling maken in het bos en een ijsje eten..! Klinkt heel suf maar dat doet me zeker goed!

Wat vind jij belangrijk in je ontwerpen, waar sta je voor?
Ik denk dat je altijd bij jezelf moet blijven, bij je eigen inspiratie! Als je wilt verkopen moet je ook een stukje commercieel leren denken en kijken wat de trends worden. Dit maak je eigen en uniek door jouw handschrift en vertaling. Ik probeer veel met gerecyclede stoffen te werken en met kleine bedrijfjes samen te werken, ik vermijd massaproductie!

Wat is jouw droom? 
Mijn droom is ooit een echt lopend label te hebben, dat bij een paar zaken in NL en wereldwijd verkocht wordt. Daarbij genoeg opdrachten erbij te kunnen doen waarvan ik veel kan leren in de mode en textiel wereld!

Omschrijf jezelf in 3 woorden.
Perfectionistisch, doorzetter en een dromer.

Heb je nog tips voor iemand die zijn eigen label wil opzetten?
Maak een plan voor jezelf en begin! Niet uitstellen, gewoon beginnen, heb geduld en alles gaat vanzelf rollen maar ben bewust dat het een 24/7 baan is. Jij bent je label, jij bent je merk. En… geef niet op!

6

Voor meer info en verkoop:
Joelle Boers

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *