Stories with Erik Stevens

In Stories, Video
Scroll this

STORIES № 3

Deze maand hebben wij een leuk gesprek gehad met kok / traiteur Erik Stevens van Erik Stevens Catering.


Bij Erik Stevens Catering kun je terecht voor partijen geheel op maat, feestelijke buffetten, luxe BBQ’s, maar ook voor dagelijks vers bereide maaltijden om op te halen. Erik streeft naar 100% klanttevredenheid en maakt enkel gebruik van seizoensgebonden producten van topkwaliteit.
Maar wie is Erik Stevens eigenlijk? Wij spraken hem onder het genot van een heerlijk glas wijn en een lekkere maaltijd.

IMG_0259

Bedrijf: Erik Stevens Catering 
Locatie: Eijsden
Opgericht: september 2010
Favoriete ingrediënt dit seizoen: asperges

Wie ben je?
Ik ben Erik Stevens, 27 jaar en werk als cateraar / traiteur / kok.
Ik verzorg allerhande cateringpartijen, van een klein diner tot een grote bruiloft met alles erop en eraan; bediening, dranken, inrichting, etc. Maar ook een dagmaaltijd of ander lekkere dingen die graag gegeten worden. In mijn werk draait het vooral om lekker eten, maar ook over lekker drinken, organisatie en inrichting.

Hoe ben je in aanraking gekomen met koken? 
Koken heeft er eigenlijk altijd al ingezeten. Mijn vader is een redelijke amateur kok, daardoor is zeker de interesse in het vak ontstaan.
Als klein manneke wilde ik altijd graag helpen in de keuken. Na de middelbare hotelschool heb ik bij enkele horeca zaken en een catering bedrijf gewerkt. Verder is het natuurlijk zelf veel proberen, proeven en experimenteren, dat is het belangrijkste, je eigen smaak ontwikkelen!

Veel mensen houden van eten, maar dat betekent niet dat ze van koken houden. Wat betekent koken voor jou?
Gelukkig! Ik houd zelf ook ontzettend van lekker eten maar zeker ook van het bereiden ervan. Ik vind het mooi om van enkele grondstoffen een lekker gerecht te maken.
Onze klanten zijn mensen die lekker eten kunnen waarderen maar niet altijd tijd en zin hebben om te koken. We bieden onze klanten lekker eten; een verse dagmaaltijd, een luxe diner of een smaakvolle catering voor een feest of event.

Waarom heb je de beslissing gemaakt om je eigen bedrijf te starten?
Het allerleukste van eigen baas zijn vind ik de vrijheid die ik heb in het koken en maken wat ik wil. Als ik vandaag een idee heb voer ik het morgen uit, zonder met iemand te moeten overleggen. Dat is denk ik ook de kracht van een kleine ondernemer, steeds vernieuwen en dingen weer anders doen. Dat houdt het voor de klanten maar ook voor mezelf leuk.

Hoe ben je gekomen waar je nu bent?
Moeilijk om over mezelf te zeggen, ik denk doordat ik nergens een probleem zie en vind dat alles moet kunnen. Dat combineren met een beetje creativiteit en plezier hebben in wat ik doe brengt met waar ik nu ben.

Wat maakt jou gelukkig?
Gelukkig ben ik als een gerecht precies uitkomt zoals bedoeld, maar dan ook echt precies! Soms hebben de gasten een mooie avond met lekker eten, iedereen tevreden behalve ik zelf! Als alles op z’n plaats valt dan zijn de gasten gelukkig en ben ik dat ook. Of na een mooie cateringpartij, die vooraf misschien te ambitieus was om aan te nemen, maar achteraf een gelukkig gevoel geeft als alles goed verlopen is. Dat is ook een beetje een verslaving, steeds die grens opzoeken.

Wat vind jij belangrijk in een gerecht?
Ik vind 3 zaken belangrijk in wat we doen en maken; Vers, smaakvol en duurzaam.
Dat zijn ook zaken waar ik het verschil moet maken, vers en smaakvol spreekt denk ik voor zich maar ook duurzame producten gebruiken zodat we nog jaren kunnen genieten van mooie grondstoffen en producten.

Om deze 3 zaken te garanderen werken we met verschillende leveranciers. Zo brengt de visboer, uit Yerseke in Zeeland, elke dag verse vis. Schaal- en schelpdieren worden in het seizoen zelfs ’s ochtends gevangen en ’s middags geleverd. Super vers dus! Ook werken we samen met een ambachtelijke bakker, ambachtelijke slager en wijnhandelaar die zijn eigen wijnen importeert.

Wat is jouw favoriete ingrediënt?
Ik heb niet bepaald een favoriet ingrediënt, wat ik belangrijk vind is dat ik met de seizoen mee kook, nu komt de aspergetijd eraan, heerlijk! Maar eind juni ben ik er ook helemaal klaar mee. Dan wordt het weer tijd voor iets anders, lekker barbecuen, buiten koken en eten.

Wat is jouw droom?
Ik wil graag groeien met mijn bedrijfje, misschien een mooie winkel met dagmaaltijden, delicatessen en lekkere wijnen. Maar stiekem wil ik toch ook nog een keer een restaurant openen, misschien een pop-up restaurant, wie weet!

ErikStevensCatering _ eighty8things26

16

Voor meer info:
Erik Stevens Catering

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *