Quatorze Juillet in Maastricht

In Photography, Zomer in Maastricht
Scroll this

#ZOMERINMAASTRICHT

Voor de 7e keer werd de nationale Franse feestdag, quatorze Juillet, in Maastricht gevierd.


In het kader van quatorze Juillet kreeg het Jekerkwartier een aantal dagen dagen een Frans tintje: Franse vlaggen aan de gevels, een Eiffeltoren, verschillende optredens, kortom gezelligheid overal! Op 14 juli waren wij aanwezig op de Franse markt, genoten wij van de verschillende live optredens en keken we ’s avonds de openluchtfilm ‘La fille du Puisatier’.

’s Middags was er voor ieder wat wils. Voor de kleintjes was er een schilderworkshop en alle andere bezoekers konden hun slag slaan op de brocante- en kunstmarkt, genieten van live optredens en heerlijke lekkernijen. De gezelligheid was ’s middags en ’s avonds goed te merken in het Faliezusterpark bij het Pater Vinktorentje. Tijdens de verschillende Franse chansons en vooral bij Chaupiques Brassband (onze favoriet) stonden een groot aantal bezoekers gezellig te dansen. Maar de openluchtfilm ’s avonds was toch wel de grootste trekpleister van de dag. Ongelofelijk hoeveel mensen zo laat nog het park in kwamen lopen met dekens en stoelen om gezellig of romantisch de film te bekijken.

 

Quatorze Juillet_eighty8things_LR 18

9

* Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met VVV / Maastricht Marketing en is onderdeel van de campagne #ZomerinMaastricht.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *