Mestreechter Brandslang

In Food, Hot Spot, Photography
Scroll this

#MESTREECHTERBRANDSLANG

Geniet in 12 Maastrichtse café’s van het brede Brand Bierbrouwerij assortiment.


Heb jij goede voornemens om te gaan vasten na de carnaval? Bijvoorbeeld matigen met alcohol en minder snoepen? Of toch maar niet? Wij raden jullie namelijk aan om op eigen gelegenheid de wandelroute van de Mestreechter Brandslang te lopen. Via deze route loop je langs 12 bijzondere café’s in Maastricht waar gastvrijheid boven aan het lijstje staat.

Op 9 januari zijn wij eropuit getrokken om al deze café’s in beeld te brengen met vernieuwde en frisse fotografie. We begonnen om 10 uur in de ochtend en zijn de hele dag op pad geweest. Natuurlijk waren we al bekend met de meeste café’s, maar het was toch wel erg leuk en gezellig om nu eens een persoonlijk praatje te maken! Overal waar we kwamen was natuurlijk de eerste vraag “Kunnen we jullie iets te drinken aanbieden?”. Dit begon in de ochtend nog vaak met heerlijke koffie maar ging al snel over in lekkere Brandbieren omdat er voor iedere foto toch minimaal 1 biertje getapt werd!
Wij zijn gestart bij Café Local op de markt, hier kun je genieten van een mooi uitzicht op het stadhuis. Daarna volgde onze route naar eetcafé Minckelers waar je niet alleen een biertje kunt drinken maar ook heerlijk kunt eten! Van een van de oudste café’s de Knijnspiep liepen we naar Café La Clé. Dit is niet zomaar een café maar hier maken ze ook nog eens de lekkerste koffie van heel Limburg. Voor ons als koffie liefhebbers is dit natuurlijk super om te weten! Rond de middag was het tijd voor Café in de Karkol, hier waren ze al helemaal klaar voor het carnavals-seizoen. Bij Grand Café Au Mouton Blanc zat het al goed vol voor de lunch en was onze dag alweer op de helft. Na zelf even lekker geluncht te hebben liepen we binnen bij Café in den Ouden Vogelstruys, er werden volle dienbladen met bier getapt en iedereen deed vrolijk mee aan de fotoshoot. Vanaf Café de Wolwaag waar je trouwens ook lekker tapas kunt eten liepen we richting Café de Belsj. Dit bruin café met karakteristiek hoog plafond is een mooie plek om zeker eens te bezoeken. Daarna was het voor ons gemakkelijk oversteken en kwamen we aan bij Café Forum, hier komen mensen van alle leeftijden en op maandagen is er live jazz! Daarna was ons rondje bijna rond. Het voorlaatste café was Stadscafé Lure, hier is het vooral in de zomer prachtig zitten aan de grote Looiersstraat. Tot slot bezochten we Café Tribunal, hier liggen standaard de pinda’s klaar om te pellen, heerlijk voor bij het ijskoude biertje!

Het foldertje, met al onze foto’s erin, is op te halen in het VVV kantoor of ligt bij de café’s zelf. Daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden om deze route te combineren met een hapje, hiervoor kun je kijken op de website van de Mestreechter Brandslang.

 6

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *