Maastricht aan de bar

In Photography, Zomer in Maastricht
Scroll this

#ZOMERINMAASTRICHT

Bij 10 Maastrichtse cafés en wijnbars voor € 5,25 p.p. genieten van een ‘Borrel & Bite’.


Inmiddels bijna niet meer weg te denken uit Maastricht. De restaurantweek ‘Maastricht aan tafel’! Van 2 t/m 16 augustus serveren verschillende Maastrichtse restaurants een 3-gangen menu voor € 25,25 p.p. Maar er is meer! Er is ook nog ‘Maastricht aan de bar’ ! Tijdens de restaurantweek kun je bij 10 Maastrichtse cafés en wijnbars voor € 5,25 p.p. genieten van een ‘Borrel & Bite’. Élk Maastricht aan de Bar concept levert ook een symbolische bijdrage van 25 eurocent op voor het Maastrichtse goede doel Stichting de Stille Armen.

De volgende bars doen allemaal mee: Basilica Maastricht, Café Forum, De Gouverneur, In de Karkol, Café Local, Wijnbar Via Mucca, R55 Wienkontor, Tribunal, Café In den Ouden Vogelstruys en Winebar Rouge & Blanc Kruisherenhotel!
Op zondag 2 augustus bezochten wij al een drietal bars, namelijk:  het typisch Maastrichtse café Tribunal, het Belgische speciaalbieren-café de Gouverneur en de luxe winebar Rouge & Blanc in het Kruisherenhotel.

DEEL 2
Op zondag 9 augustus bezochten wij:  de gezelligste huiskamer van Maastricht Café In Den Ouden Vogelstruys, wijnbar Via Mucca en Café Forum.
Klik hier voor Deel 2!

Deel 1

Bij Tribunal genoten wij van een heerlijk verfrissend speciaal biertje en werd als bite een mini Boeuf Bourguignon geserveerd. Geen bierliefhebber? Dan serveren zij een smaakvolle bijpassend glas wijn!

Bij de Gouverneur bestond de borrel uit een Corsendonck Blond en op aanvraag nog een Delirium Red. De bite was een heerlijk plateau met een amuselepel van artisjokkenpuree met ansjovis en kappertjes. Daarbij lag ook nog boerenbrood belegd met dungesneden salami Sopressa Veneta. Dit smaakte naar meer en we komen zeker nog eens terug!

Bij de winebar van het Kruisherenhotel werden wij ontvangen met een Gascogne wijn Haut-Marin, Cuvée Les Tables. Daarnaast bestond de bite uit een verrassende en frisse amuse van een bavarois van doperwten met een laagje crème fraîche, zalmsnippers en kaviaar. Heerlijk voor op een zomerse dag.

UPDATE: Deel 2

In de gezelligste huiskamer van Maastricht, Café In Den Ouden Vogelstruys konden we kiezen uit een proefglaasje Brand bier van de tap en een mini-proeverij door de borrelkaart. Wij proefden een glaasje Zwaar Blond en Wieckse Rosé. Dat smaakte naar meer, dus bestelden we nog maar een volgende ronde!

Voor een beetje afwisseling vervolgden wij onze weg naar de wijnbar Via Mucca.
Hier konden wij zelf een keuze maken uit alle wijnen die op de kaart staan. Wij kozen voor de Luc Pirlet Les Barriques, chardonnay en de Castello Medina, Verdejo. De bite bestond uit een plankje met verschillende tapas, zoals dadels met kruidenkaas, verschillende vleeswaren en wraps.

Tot slot bezochten we het altijd gezellige Café Forum. Hier werd een wijntje en het Amerikaanse Tank 7 speciaalbier geprobeerd. De bite bestond uit heerlijke Albóndigas. Dit was zo lekker dat we probeerden zo lang mogelijk ervan te genieten.

Meer info vind je op de website: www.maastrichtaandebar.nl

12

* Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met VVV / Maastricht Marketing en is onderdeel van de campagne #ZomerinMaastricht.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *