The human Touch by Studio Myr

In Photography, Portfolio
Scroll this

FOTOSHOOT № 5

Wikkel jezelf in luxe handgemaakte accessoires van hoge kwaliteit.


Met de opkomst van (wereldwijde) online platforms voor het kopen en verkopen van handgemaakte producten, zoals Etsy en CrowdyHouse, is het voor designers makkelijker geworden om hun producten te vermarkten. Hierbij is een goede presentatie van de collectie essentieel.

In opdracht van Studio Myr maakten wij de foto’s voor het nieuwe “The Human Touch” fall/winter 2014-2015 lookbook. Vooraf aan de shoot was het natuurlijk erg belangrijk om een duidelijk beeld te krijgen van de collectie van Studio Myr en wat de ontwerpster met deze collectie wilde uitstralen. Na een aantal keren samen brainstormen was het voor ons erg duidelijk wat voor een beeld we wilden neerzetten. De foto’s zijn gemaakt in het pittoreske dorpje Thorn, tegelijk ook de locatie van de ontwerp Studio Myr.

StudioMyr Tsarina

 

 

 

StudioMyr mannensjaal

 Fotografie: Eighty8things
Modellen: Raymond Frijns, Ralph Hoffman en Rowena Rutten
Styling: Rowena Rutten
Visagie / MUA: Be by Kay

Over Studio Myr
Studio Myr is een knitwear label van de modeontwerpster Miriam Lenarts.
Miriam studeerde mode aan de Kunstacademie van Maastricht waar zij voor het eerst in aanraking met de breimachine kwam. Direct was zij verliefd op de mogelijkheden die het haar bood. Miriam haalt haar inspiratie vooral uit de natuur. Daar vindt zij de pure materialen, de structuren en kleuren. Het menselijk lichaam is haar kader. Zij zoekt voortdurend naar mogelijkheden dit te omhullen en versieren met zachte, soepele texturen van natuurlijke garens als katoen, baby alpaca, zijde en linnen. Tijdens het ontwerpen streeft ze ernaar het ontwerp te ontdoen van alle overbodige elementen. Om het geheel niet al te serieus te maken, voegt ze vaak een speels detail toe. Duurzaamheid is een ander wezenlijk kenmerk van haar werk, zowel in de keuze van de materialen, het productieproces als in de tijdloosheid van haar ontwerpen.

“Ik vind het belangrijk dat kleding jarenlang draagbaar is, dat je er herinneringen in op kunt slaan, dat ze een onderdeel worden van je identiteit.”

De ontwerpen van Studio Myr kunnen worden omschreven als elegant met een stoere ondertoon, verfijnd en speels, gemaakt van eerste klas, pure materialen, voor de man en vrouw die hun persoonlijke stijl willen uitdrukken met bijzonder design.

11

Voor meer info en verkoop:
Studio Myr
Etsy

 

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *