Food Truck Festival TREK Maastricht

In Hot Spot, Zomer in Maastricht
Scroll this

EVENT № 3

Food Truck Festival TREK tovert het stadspark in Maastricht om tot één groot en gezellig openlucht restaurant. 


Soms zijn er van die evenementen waarvan je je afvraagt waarom die nooit eerder hebben plaatsgevonden. Het Food Truck Festival TREK in Maastricht is er zo een. Dit bourgondische evenement vond plaats van 29 – 31 mei. In Maastricht zijn er natuurlijk al een hoop evenementen, maar een evenement als dit was er nog niet. Er hing een fantastische sfeer. Heel relaxed, vrij en overal waar je keek zag je lachende gezichten.

Wij hebben alleen de zaterdag een bezoekje gebracht aan het festival. Uiteindelijk bleek dat we de perfecte dag hadden uitgekozen, want het werd een zonovergoten dag. Direct bij binnenkomst op het terrein, in het Stadspark, merkten we op dat wij in ieder geval niet de enigen waren die dachten te genieten van het lekkere eten, drankjes, live muziek, theater en de zon op het festival.

Food Truck Festival TREK 16

Het eerste wat opviel waren de verschillende originele en creatieve food trucks. Geen één food truck is hetzelfde en ze zijn stuk voor stuk erg mooi ontworpen, in een leuk thema of met mooie kleuren en accessoires. Het is een mooie sfeer om deze kleurrijke trucks zo bij elkaar te zien in het stadspark, sfeervol verlicht door kleurrijke lampjes. Food trucks kenden wij, tot nu toe, alleen maar van vakantie in Amerika en de film ‘Chef‘. Maar dit is flink aan het veranderen want de food trucks veroveren Nederland in razend tempo!

We hebben geprobeerd om onze honger zo lang mogelijk te stillen en eerst een rondje over het terrein te lopen, maar we hadden gefaald. Tegen al die lekkere geuren van vers bereid eten waren wij niet opgewassen.  Na zo’n 5 minuutjes lopen liepen we voorbij de ‘Saté-man’ truck en konden we de verleiding niet meer weerstaan. “1 maal een portie saté babi alstublieft!”. Niet veel later sloten nog wat vrienden aan en hebben we onze buiken verder gevuld met veel lekkers zoals: patatas bravas, biologische poffertjes, hamburgers, en nog veel meer. Je kunt er hapjes proeven vanuit de hele wereld, er is voor ieder wat wils. Ook de vegetariërs konden volop genieten! Het liefst hadden we overal iets geproefd want alles zag er fantastisch en lekker uit! Natuurlijk gebeurde dit allemaal onder het genot van een paar flessen wijn, van de ‘Wijnbar’, en wat biertjes.

Het Food Truck Festival TREK was afgelopen weekend de uitgelezen plek om te socializen. Niet alleen door het eten en de drankjes, maar vooral ook door de gezelligheid.De bühne van de BurgeRmeesterskamer bood een podium aan veel Mestreechs talent die voor de nodige live muziek zorgden. Zo bracht onder andere Sparrow Falls akoestische versies van hun nummers ten gehore. Dit konden wij zeer waarderen. Gezelligheid ten top!

Heb je deze editie in Maastricht gemist? Er zijn nog edities in Enschede, Nijmegen, ‘s-Hertogenbosch, Amsterdam en Den Haag. Maar we kunnen niet garanderen dat deze net zo gezellig zijn als in Maastricht!

Dus, beste BurgeRmeester. Tot volgend jaar in Maastricht?!
Wij zijn er dan zeker weer bij.

Food Truck Festival TREK:

http://www.festival-trek.nl

9

2 Comments

 1. Leuke blogpost R&R, en super foto’s! Wij hebben ook genoten van dit eigentijdse “grootstedelijke” evenement.
  Hopen jullie een keer aan de Oostkant van het centrum te zien 😉

  • Bedankt voor dit mooie compliment Pierre!
   We zullen snel eens een keer aan de andere kant van de Maas komen kijken 😉

   Groeten,
   Ralph & Rowena

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *