Designday Maastricht 2015

In Hot Spot, Trends
Scroll this

EVENT № 2

Designday editie #10: ‘Terug naar de toekomst” 15 t/m 17 mei Decorfabriek Maastricht 


Dit weekend is het zover, dan vindt alweer de 10e editie van Designday plaats. Dit zal plaats vinden in de Decorfabriek in Maastricht, een mooie ruime locatie die podium biedt voor verschillende evenementen zoals ook Fashionclash.

” Designday is een verrassend en eigenzinnig podium voor designers die zelf ontwerpen én maken. Hun concepten zijn uniek en in kleine oplage geproduceerd, met duurzaamheid als een sympathieke rode draad.” 

Wij gaan opzoek naar trends, mooie producten en zullen de blog regelmatig updaten met foto’s van Designday.

Update #1 – Openingsavond
Aangezien wij beiden gek zijn van design stond ook dit jaar weer de Designday op onze agenda.
Alleen dit jaar was anders dan voorgaande jaren. Niet alleen vindt dit jaar de 10e editie van Designday plaats, maar ook waren wij uitgenodigd door de organisatie om deel te nemen aan het openingsdiner. De uitgelezen kans om kennis te maken met de verschillende designers, de organisatie, genodigden en mensen van de pers.

Zowel het ontvangst, netwerkborrel als het openingsdiner waren tot in de puntjes verzorgd.
Tijdens het diner hebben we leuk bij kunnen praten met de jongens van V3RS, waar Rowena bij op de Design Academy in Eindhoven heeft gezeten, en Studio Myr. Maar uiteraard hebben we hier ook weer een heleboel leuke en interessante nieuwe mensen leren kennen.

Na het diner, om 20.00u, gingen de deuren voor het publiek open en stroomden de eerste mensen binnen. Na een presentatie van filosoof René Gabriëls volgde nog een veiling met stukken die designers hebben gedoneerd ten behoeve van Designday.

Update #2 – Zaterdag
Natuurlijk hadden wij tijdens de openingsavond al eens door de fabriek gelopen en met verschillende designers een woordje gesproken, maar op de zaterdag hadden wij hier toch net wat meer de tijd voor.
Deze dag was er ook een lezing door Studio Siem & Pabon over hun Fervent Carpet, een tapijt dat verhit kan worden om stofmijt te doden. Op deze manier kunnen ook mensen met Astma en allergieën genieten van tapijten. Wij vonden het in ieder geval heel erg interessant om te horen wat er allemaal achter zit aan onderzoek en testen. Een ander, voor Ralph, zeer interessant en leuk onderwerp tijdens de presentatie was het project Las-tig. Dit is een project dat gedetineerden opleidt tot lasser waarbij het eindproduct van de eerste gedetineerde een fiets was. Erg mooi gemaakt!

Uiteraard hebben wij na deze lezing nogmaals een rondje fabriek gelopen en met nieuwe designers een praatje gemaakt. Natuurlijk draait het bij een dergelijk event niet alleen maar om de designers, maar ook om het team dat dit allemaal mogelijk maakt. Wij willen dan ook het hele team van Designday feliciteren met het neerzetten van een mooi evenement voor de 10e keer. Vooral ook een bedankje aan Pascalle voor de uitnodiging en fijne ontvangst!

Onze favoriete producten / designers van dit jaar waren V3RS die enorm opvielen met hun chandelier, halftone wall en shares pendant. Everdag met de speelse tafels, bankjes en zelfs picknicksets. Cedille Arts met haar prachtige lamp Zuid en natuurlijk Studio Myr met haar gebreide poncho’s, sjaals en stropdassen.

Designday:

http://www.designday.nl

Locatie Designday:
Decorfabriek
Meerssenerweg 215
6224 AE Maastricht

Openingstijden:
vr. 15 mei 20:00 – 23:00
za. 15 mei 10:00 – 20:00
zo. 17 mei 11:00 – 18:00

5

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *