Burgerlijk

In Hot Spot
Scroll this

HOTSPOT № 5

Burgers eten bij het hippe en trendy restaurant BURGERLIJK in Maastricht


Soms kom je zo’n plek tegen waar iedereen ZO lyrisch over is dat je er niet aan ontkomt om er zelf ook een kijkje te gaan nemen. In Maastricht is dat BURGERLIJK, een nieuw trendy hamburger restaurant in de Rechtstraat. De plek in Maastricht om een lekkere hamburger te eten, belegd met een goed stuk vlees of vis en verse groenten.

Burgerlijk is niet het standaard restaurant dat je in deze straat zou verwachten, maar een leuke en gezellige plek waar mensen samenkomen. Bij binnenkomst hoor je iedereen leuk met elkaar praten, eten doe je aan lange(re) tafels of aan de bar en als het erg druk is (let op: dit is het vaak!) staan groepjes mensen alvast met een drankje te wachten op een vrij tafeltje.

Bij Burgerlijk eet je natuurlijk niet enkel hamburgers. Als je er komt om samen met je vrienden gezellig een drankje te drinken kun je een heerlijk ‘plankje’ bestellen. De keuze bestaat uit vegetarisch, vis, vlees of kaas. Maar je gaat natuurlijk niet naar een hamburger restaurant zonder een hamburger te bestellen. Wij in ieder geval niet! Zo is er ruime keuze uit hamburgers en als je niet kunt kiezen neem je het best de miniburgers – zo proef je van ‘alles’ iets. Wij kunnen in ieder geval de ‘wagyuburger’ aanraden. Als je frietjes, aardappel of salade naast je hamburger wil zal je dit wel extra bij moeten bestellen want je betaald voor een losse burger. Een enorme verrassing waren de huisgemaakte sausjes, deze waren allemaal erg goed van smaak!

Onze keuzes waren: Wagyuburgers, Classic burger, Rossini burger en 3 miniburgers; zalm, lam en classic.

Vanwege het grote succes van deze zaak is het wel belangrijk dat je op tijd aanwezig bent, want je kunt niet reserveren en het wachten kan lang duren. Wij gaan binnenkort in ieder geval zeker nog eens terug!

Tip: Ben je in Parijs, ga dan naar Blend. Dat is onze all-time-favorite!

Ons oordeel: ★★★★★

Burgerlijk:
http://burgerlijk.eu
https://www.facebook.com/burgerlijkmaastricht

Adres:
Rechtstraat 37
6221 EG Maastricht

eighty8things_hotspot_Burgerlijk 11

16

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *