Alley Cat Bikes & Coffee

In Hot Spot, Photography
Scroll this

HOTSPOT № 7

Genieten van Bikes & Coffee bij Alley Cat.


Ik als fervent fietser heb lang gewacht op een zaak als Alley Cat Bikes & Coffee in Maastricht. Natuurlijk kwam KOFFIE al een eind in de buurt, maar Alley Cat is nog meer gericht op de fietser. Het is daarom niet vreemd dat mannen als Karsten Kroon en Laurens ten Dam hun weg al weten te vinden naar deze nieuwe bar.

De eerste keer dat ik er binnenliep was ik, verrassing, op de racefiets. Fietsen binnenzetten is geen probleem en wordt zelfs gestimuleerd door een mooie Fritz-Kola bike stand midden in de zaak. Wie vaker naar ‘(daily) volgs’ van britse vloggers als Ben Brown of Steve Booker kijk kent het fenomeen van bikes & coffee bars al. Het is dan ook niet vreemd dat ook Renske en Ruud van Alley Cat hun inspiratie in Engeland op hebben gedaan. Hun twee passies, koffie maken en fietsen verkopen combineren in één is wat zij het liefste zouden doen. Ongeveer een jaar later opende hun zaak Alley Cat Bikes & Coffee.

Meteen vanaf het eerste moment voelde ik mij thuis. Er heerst een leuke sfeer, vriendelijke bediening en ze hebben oprechte interesse in hun bezoekers. Ook loopt hun vriendelijke en lieve hond rond in de zaak. Als liefhebber weet ik dit altijd wel te waarderen!

Bij Alley Cat Bikes & Coffee kun je terecht voor de mooiste retro racefietsen, single speeds en fietsaccessoires. Ook kun je terecht in hun workshop voor onderhoud aan je fiets. Maar waar wellicht de meesten van jullie voor komen, bij Alley Cat drink je de lekkerste koffie van Maastricht! Als je van deze setting houdt is Alley Cat de ideale plek om buiten de deur te werken. Je neemt je laptop mee, maakt gebruik van gratis WiFi en kunt genieten van de heerlijke koffie, ontbijt en gebak. Tip: neem de flat white!

Ook Renske en Ruud zitten niet stil. Ze hebben grote plannen voor de toekomst. Op korte termijn zou dit kunnen betekenen dat zij gaan starten met koffie-workshops. houd in ieder geval hun Facebook-pagina of website in de gaten.

Mij kun je bij Alley Cat in ieder geval regelmatig aantreffen. Met, of zonder fiets.

Ons oordeel: ★★★★★

Alley Cat Bikes & Coffee:
http://alleycatbikescoffee.nl
https://www.facebook.com/AlleyCatBC

Adres:
Hoenderstraat 15-17
6211 EL Maastricht

5

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *